Hielspoorbehandeling

Beschrijving Hielspoor

hielspoorHielspoor is een soort verandering in bottoename door druk van buitenaf (vergroeiing) die meestal ontstaat door scheefstand en daardoor irritatie van het hielbeen. Ook spreekt men van een faciitis plantaris bij overbelasting of ontsteking van de aanhechting van het peesblad aan de onderkant van de voetzool. De fascia plantaris is de bindweefselband die onder de voetzool doorloopt en de bal van de voet met het hielbeen ‘verbind.’

Irritatie kan verschillende oorzaken hebben.

  1. Te zwaar lopen op de hielen door een verkeerde voetafwikkeling (aangeboren of een verkeerde lichaamshouding).
  2. Overgewicht.
  3. Het type schoenen; te platte of te harde zool waardoor deze niet genoeg veerkracht geeft.
  4. Een holvoet, een instabiele voorvoet of pronatie dat resulteert in een valgusstand.

De klachten bij een hielspoor zijn:

  • Pijn in de hiel bij de eerste stappen ‘s morgens of na een langere periode van zitten.
  • Pijn in de hiel bij langdurige belasting.
  • De pijn kan uitstralen naar de knieholte.
  • Het voetzoolpeesblad kan warm en gezwollen aanvoelen.

Behandeling

Rust nemen is de belangrijkste behandeling bij een hielspoor. Dit is echter niet altijd haalbaar omdat dit weken in beslag neemt. Door de jarenlange ervaring (inmiddels zo’n 35 jaar) van FootCare Amsterdam denken we de oplossing gevonden te hebben voor dit probleem. Door niet alleen de druk met een stukje gel in uw schoen weg te nemen dat vaak wordt geadviseerd, maar door een zooltje dat er voor zorgt dat het hielbeen verandert van positie. Hierdoor zal de pijn snel afnemen.

Uniek is dat praktijk FootCare Amsterdam uw handgemaakte zolen levert die optimaal zijn, in tegenstelling tot de gewone, computer uitgefreesde, zolen.

Bij praktijk FootCare Amsterdam kunt u vrijwel direct terecht. Behandelingen door praktijk FootCare Amsterdam worden door uw ziektekosten verzekeraar vergoed vanuit de uitgebreide polis Podotherapie.